Мъртво море

Чудо на природата

Мъртво море е едно от природните чудеса на света. Формирано в продължение на милиони години в най-ниската точка на Земята – 1378 фута под морското равнище, този уникален географски феномен често е известен като първия център за грижа за кожата в света. Днес, това богато на минерали море в средата на африканския разлом е световно известен природен СПА и първокачествено място за производство на грижа за кожата, благодарение на много високото си съдържание на сол, минерали и природни елементи, които са били известни в продължение на хилядолетия за техните терапевтични и лечебни сили. Лабораториите на Premier Dead Sea се възползват от този уникален природен източник и го използват за производството на най-високо качество грижа за кожата. Позовавайки се на състава на Мъртво море – високи нива на магнезий, калций, силиций, натрий и калий, както и на напредналите научни процеси, козметични продукти Premier са най-доброто сред вида си. От древни времена, милиони хора са посещавали района на Мъртво море, за да се насладят на изцелителните, разкрасяващи и подмладяващи сили на Мъртво море. Днес, Premier Dead Sea носи ползите от Мъртво море до Вашата врата.

  

 Уникална терапия

В сравнение със съдържанието от 3% сол на обикновената морска вода, водата в Мъртво море съдържа 32% соли с относително висока концентрация на минерали като магнезий, калций, и калиев бромид. Излагането на водата на Мъртво море се смята, че подхранва кожата, облекчава ревматичния дискомфорт, активира кръвообращението и облекчава на нервите. Това е подкрепено и от Европейските здравни фондове, които изпращат своите членове в Мъртво море на профилактика за хронични кожни и ревматични заболявания. Високата плътност на водата не позволява на тялото да потъва и прави плуването по-лесно. Тази особеност позволява свободно, спокойно и по-лесно придвижването във водата, като по този начин засилва ефекта на физиотерапия. 

                                                                              

 

Лечебната кал на Мъртво море

Лековитата естествена черна кал е хомогенна смес от минерали от Мъртво море и органични елементи, извлечени от брега на Мъртво море. Когато се прилага върху кожата, калта от Мъртво море подобрява и стимулира кръвообращението в засегнатите стави, благоприятствайки терапевтичния ефект на редица заболявания. Лековитата черна кал е полезна също и за почистване и омекотяване на кожата.

 

Sign Up for our Newsletter Submit © 2018 Premier Dead Sea PremierDeadSea.bg